Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@17:54:04 GMT

منبری تمام نشدنی

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۸۸۹۸۲

منبری تمام نشدنی

...برای عوامل رژیم سابق شاید محبوبیت کافی در راه اندازی « مهدیه» تهران و همچنین سخنرانی‌های گاه و بیگاه او علیه رژیم قابل تحمل بود اما اینکه واعظ و سرشناس‌ترین منبری ایران، از «مهدیه»، شهرت و محبوبیتش برای نهضت تازه پا گرفته امام(ره) خرج کند، قابل تحمل نبود.

سه چهار ماهی می‌شد که «جعفر عنابستانی» برای حاج آقا رانندگی می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. راننده قبلی، حاج محمود، گرفتاری داشت و عذرخواسته بود... «جعفر» که خودش را با اصرار توی دل حاج آقا جا کرده بود، 22 سال بیشتر نداشت... می‌گفتند اصالتاً برازجانی است...جوان و کمی کله شق... آن روز هم انگار نه انگار زن و بچه همراهش است... گاز را چسبانده بود و بی کله می‌آمد... جوری که صدای حاج آقا هم در آمد: « جعفر یواش‌تر...یواش برو...»... گوش راننده جوان اما بدهکار نبود... خدا می‌داند برای رسیدن به مشهد عجله داشت یا رسیدن اجل را حس کرده بود و داشت از آن فرار می‌کرد... غافل بود که مرگ از رو به رو می‌آمد نه از پشت سرشان... کامیون ارتشی رسید... پژو سواری حامل «شیخ احمد کافی» و خانواده‌اش را مچاله کرد و خودش هم متوقف شد... شدت تصادف موتور پژو را 20 متر آن طرف‌تر پرتاب کرد... «جعفر» هم به بیرون پرتاب شد و... یا خودش بیرون پرید و زنده ماند!... اخبار وقتی خبر مرگ «شیخ احمد کافی» را خواند، دلیل تصادف را خواب آلودگی راننده پژو و انحراف به چپ اعلام کرد...!

■ ساعت 3 و نیم نیمه شب
اجازه بدهید زحمت شما و خودمان را کم کنیم! یعنی همین اول مطلب خاطره‌ای از «آیت الله شیخ محمد ناصری» را می‌آوریم برای آن‌هایی که مرحوم «کافی» را کمتر می‌شناسند یا نمی‌شناسند: « در نجف با مرحوم کافی دوست بودم... یک بار که آقای کافی به اصفهان آمده و منبر می‌رفت، مردم «دولت آباد» به من گفتند شما از دوستی خودتان استفاده کنید و از ایشان درخواست کنید منبری هم در دولت آباد داشته باشند... به اصفهان رفتم و از ایشان دعوت کردم... پرسیدند تا دولت آباد چقدر راه است؟ گفتم: حدود 40 دقیقه... گفتند آخرین منبر من ساعت دو و نیم شب تمام می‌شود... ساعت سه و نیم نیمه شب می‌آیم و منبر می‌روم!... دلشوره داشتم نکند کسی نیاید و آبروریزی شود... ساعت 11 شب به مسجد جامع رفتم و دیدم مسجد و خیابان جلوی مسجد جامع پر از جمعیت است... مرحوم کافی ساعت سه و نیم منبر رفت و تا اذان صبح ادامه دادند... سه شب این منبر برگزار شد...»!

■ بیشتر از جام جهانی
حالا خودتان میزان محبوبیت و شهرتش را حدس بزنید! منبری و خطیبی که می‌تواند بدون تبلیغ و بوق و کرنا، حتی ساعت سه و نیم شب، بیشتر از پخش زنده جام جهانی فوتبال یا مسابقات مشت زنی « محمد علی کلی»، مخاطب را بکشاند به مسجد و حسینیه و آن‌ها را تا اذان صبح نگه دارد و بعد هم سرحال و قبراق راهی خانه کند تا روز بعد، همان ساعت بیایند و انتظار منبر را بکشند، بدون شک پدیده به حساب می‌آید. مرحوم« شیخ احمد کافی» شهرتش را مدیون مرگ شهادت گونه در حادثه‌ای مشکوک نیست بلکه یک سانحه رانندگی در صبحگاه 30 تیر سال 1357 است که همه مشکوک و مرموز بودن و ماندگاری‌اش را مدیون شهرت و محبوبیت شیخ احمد کافی است!

■ اهل بین‌الملل
جوان‌های قدیمی‌تر، دوران سلطه « نوار ضبط صوت» را خوب به یاد دارند. از جمله نوارهای کاست پرفروش آن روزگار که در نوار فروشی‌های پیش از انقلاب با انواع آلبوم‌های موسیقی شرقی و غربی رقابت می‌کرد، نوار منبرهای تمام نشدنی «شیخ احمد کافی» بود. همین حالا هم که نوارها جایشان را به «سی دی» داده‌اند اگر گذرتان به آرامگاه «کافی» در «خواجه ربیع» بیفتد، کنار پیاده‌رو می‌توانید دستفروش هایی را پیدا کنید که زندگی شان را با فروش سی دی منبرهای به یاد ماندنی خطیب یزدی الاصل می‌گذرانند. «احمد کافی» یکی از فرزندان «حاج میرزا محمد کافی یزدی» بود که سال 1315 به دنیا آمد. در یکی از منبرهایش می‌گوید: «یکی از من پرسید شما اهل کجا هستی؟ منم گفتم اهل بین‌الملل، اصلیتم یزدی هست... متولد مشهدم و ساکن تهرون...» بعد هم با همان لحن شیرین مثل همیشه شوخی می‌کند و می‌گوید: «ما یزدی‌ها خیلی آدمای خوبی هستیم‌ها...». 

■ چرا نابینا برگردم؟
مشهدی شدن «کافی»‌ها به پدر بزرگشان، آیت الله «میرزا احمد کافی» بر می‌گشت که از علمای بزرگ یزد بود. گروهی از اهالی یزد کاروانی راه انداخته بودند تا بروند مشهد برای زیارت. اصرار کرده بودند که «میرزا احمد» هم همراهشان باشد. اصرار مردم سبب شده بود با وجود چشم درد شدید، همراه کاروان شود و راه بیفتد. به مشهد که رسیدند، بیماری کار دستش داد و درد شدید به کوری کامل دو چشم منجر شد! «میرزا احمد» را به زحمت به حرم رساندند. توی حرم، سرش را روی دیوار گذاشت و با امام (ع) درد دل کرد: « آقا... همه نابینا می‌آیند به حرم شما و بینا می‌روند... من چرا بینا آمدم و حالا نابینا می‌روم؟» چند روز بعد که شفایش را می‌گیرد، دیگر از مشهد دل نمی‌کند. ماندگار می‌شود تا بعدها استاد خیلی از علما و روحانیان مشهدی بشود. می‌گویند آیت الله مروارید از جمله شاگردان او بوده‌اند. مرحوم شیخ احمد کافی پیش از رفتن به نجف مدتی نزد پدر بزرگش درس می‌خواند.

■ تبعیدی
شهرت و محبوبیت البته بی حاشیه نمی‌شود. درباره شیخ احمد کافی و زندگی‌اش نیز، حاشیه‌ها کم نبود. بیان شیرین، مهارت در قصه‌گویی، شناخت خوب از مخاطبان کوچه و بازار و سلیقه هایشان و به روز بودن، از او خطیبی ساخته بود که شهرت و محبوبیتش به مذاق خیلی‌ها خوش نمی‌آمد. اگرچه برخی‌ها پس از مرگش ادعا کردند، ساواک او را مجبور به همکاری کرده است اما مدارک و اسناد به دست آمده از سازمان اطلاعات و امنیت رژیم پهلوی چیز دیگری را ثابت می‌کند. به روایت اسناد ساواک نخستین فعالیت ثبت شده شیخ احمد کافی در 14 اسفند 1341 در جریان مخالفت با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی بود که در خانه آیت‌الله سیدحسن قمی در مشهد، در مخالفت با این لایحه سخنرانی کرد. این اولین فعالیت مصادف با اولین بازداشت و زندان این مبارز سیاسی نیز شد. پس از حمله به فیضیه در سال 1342 او دومین سخنرانی علیه شاه را انجام داد. سخنرانی ضد رژیم در مسجد گوهرشاد سبب شد رژیم مدتی تلاش کند تا با لغو معافیتش او را به خدمت سربازی بفرستد. چند بار دستگیری و زندان و سپس تبعید به ایلام نیز در پرونده‌اش دیده می‌شود. 

■ تشییع جنازه جنجالی
منبر معروفش در حمایت از امام (ره) را می‌توانید همین حالا از سایت هایی مانند «آیارات» دانلود کنید. برای عوامل رژیم سابق شاید محبوبیت کافی در راه اندازی « مهدیه» تهران و همچنین سخنرانی‌های گاه و بیگاه او علیه رژیم قابل تحمل بود اما اینکه واعظ و سرشناس‌ترین منبری ایران، از «مهدیه»، شهرت و محبوبیتش برای نهضت تازه پا گرفته امام(ره) خرج کند، قابل تحمل نبود. سال 57 امام(ره) خواسته بود در اعتراض به جنایات رژیم، جشن نیمه شعبان برگزار نشود. رژیم وقتی دید نمی‌تواند «کافی» را وادار کند در مهدیه جشن بگیرد از او خواست تهران را ترک کند. سفر اجباری به مشهد؛ سفر آخر این گونه آغاز شد و به پایانی تلخ و مشکوک انجامید. آمبولانس‌ها فقط او را پس از تصادف به بیمارستان ارتش بردند... برخی‌ها می‌گویند « کافی» توی آمبولانس زنده بود... برخی عوامل رژیم پس از انقلاب اعتراف کردند دستور کشتن « کافی» از دربار صادر شده بود... جنازه‌اش را ابتدا به تهران بردند...اما دفن کردنش در مهدیه را خطرناک دانستند... او را به مشهد برگرداندند... مراسم تشییع به راهپیمایی و درگیری انجامید... مجبور شدند مخفیانه او را در «خواجه ربیع» دفن کنند...! 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رژیم پهلوی قدس آنلاین گزارش از شخص مرحوم کافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۸۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتوانه مردمی بزرگ ترین سرمایه انقلاب اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله رضوی نژاد پیش از ظهر چهارشنبه در دهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری بسیج استان مرکزی اظهار کرد: تمام آزادیخواهان عالم و مردم ایران از طوفان الاقصی در پاسخ به عملکرد رژیم صهیونیستی و وعده صادق خرسند شدند چرا که هیمنه پوشالی و قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی با اجرای این عملیات در جهان شکسته شد.

وی افزود: بیش از ده‌ها هزار کودک، تنها توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند که این اقدامات پاسخی کوبنده، ماهیت مدعیان دروغین حامیان حقوق بشر را آشکار ساخت.

مسؤول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور تصریح کرد: در کمتر از ۵ دهه، شاهد پیشرفت ایران اسلامی در عرصه‌های مختلف هستیم که این افتخارات و پیشرفت‌ها هرگز نباید فراموش شود و این مهم به برکت انقلاب و امام راحل و شهدا و مشارکت مردم حاصل شده است.

رضوی نژاد بیان کرد: پشتوانه انقلاب اسلامی مردم هستند و بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری هر زمان امور به مردم واگذار شد پیشرفت‌های زیادی حاصل شد و به طور حتم می‌توان گفت، معجزه انقلاب اسلامی را حرکت مردم دانست.

وی اضافه کرد: بسیج تنها داشتن کارت بسیجی نیست و تمام افرادی که در راستای رفع مشکلات پیشگام و همراه هستند بسیجی هستند و به عنوان جهادگر در این حوزه فعالیت می‌کنند.

وی گفت: حضور پررنگ مردم باعث پیروزی انقلاب شد از این رو باید این بستر برای تحول و نقش آفرینی مردم در جامعه فراهم شود.

مسؤول سازمان علمی، پژوهشی و فناوری کشور اضافه کرد: با علم می‌توان به قدرت دست یافت و تمدن سازی را عینیت بخشید از این رو تحقق تمدن نوین اسلامی نیازمند مرجعیت علمی است که با جهاد علمی حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: اگر بتوان ظرفیت‌های موجود را برای حل مسائل انقلاب اسلامی بسیج کرد، به طور حتم نتایج خوبی حاصل خواهد شد و تحقق این مهم نیازمند تعامل و هم‌افزایی تمام ارگان‌ها با مردم است.

کد خبر 6100478

دیگر خبرها

  • پشتوانه مردمی بزرگ ترین سرمایه انقلاب اسلامی است
  • گوترش: حمله تمام عیار به رفح فاجعه انسانی به بار خواهد آورد
  • دستگاه تمام الکترونیک اخذ رای «هک نشدنی» است
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حسرت تمام‌نشدنی پاری سن ژرمن؛ چهره درهم ناصر الخلیفی در جریان بازی با دورتموند / عکس
  • بدشانسی تمام‌نشدنی پی‌اس‌جی: فقط به تیرک می‌زنند
  • بدشانسی تمام نشدنی پی‌اس‌جی: فقط به تیرک می‌زنند (عکس)
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟