Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@20:28:42 GMT

سیره تبلیغی شیخ احمد کافی احیاگر موضوع مهدویت بود

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۸۹۳۲۲

سیره تبلیغی شیخ احمد کافی احیاگر موضوع مهدویت بود

خبرگزاری مهر- گروه دین و آئین-عصمت علی آبادی: امروز ۳۰ تیر سالروز رحلت حجت الاسلام شیخ احمد کافی، روحانی واعظ و روضه‌خوان معروف پیش از انقلاب اسلامی ایران و مؤسس مهدیه تهران است.

احمد کافی فرزند میرزا محمد در جمعه ۱ خرداد ۱۳۱۵ شمسی برابر با ۱ ربیع‌الاول ۱۳۵۵ قمری در مشهد زاده شد. وی پس از پایان دروس مقدمات و ادبیات عرب حوزوی، به وعظ و خطابه می‌پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حدود پانزده سالگی در شب‌های جمعه برای زائران حرم امام رضا (ع) دعای کمیل می‌خواند.

از همان دوران کودکی به تحصیل علوم دینی پرداخت و در این زمینه بسیار کوشا بود، در جوانی از محضر علمایی همچون آیت الله خویی، آیت الله تبریزی و آیت الله حسین راستی کاشانی بهره برد.

مرحوم شیخ احمد کافی خطیبی بسیار توانا و مشهور بود که با محبت اهل‌بیت (ع) پرورش یافته بود، او در سال ۱۳۴۲ به علت درخواست مکرر مردم تهران و نیاز شدید این شهر به تبلیغ دین و روشنگری در برابر رفتارهای فاسد رژیم شاه، به تهران رفت و همزمان با سخنرانی‌های مذهبی در مسجد، در منزل خود نیز جلسات آموزش قرآن و تعلیم کودکان و نوجوانان و نیز مراسم دعای کمیل و ندبه را تشکیل داد.

استقبال گسترده مردم از جلسات سخنرانی شیخ احمد کافی و مراسم دعای کمیل و ندبه، باعث شد که وی ساخت مهدیه را پیشنهاد کند. او با فروش منزل خود و کمک چهار تن از بازاریان خوشنام تهران و نیز عده‌ی بسیاری مردم، در سال ۱۳۴۸ قطعه زمین چهار هزار متری در خیابان ولی عصر تهران، با نام مهدیه خریداری کرد که ساختمان اولیه آن پانزده هزار نفر را در خود جای می‌دهد.

وی به شیوه‌های گوناگون به خانواده‌های بی سرپرست و محروم کمک می‌کرد، بعدها به همین دلیل به عنوان کمک به خانواده خرابکاران و مخالفان شاه، دستگیر شد. پس از آزادی از زندان، که تا سه ماه طول کشید، ساواک علاوه بر تعطیل همه برنامه‌های مهدیه، وی را برای یک سال به ایلام تبعید کرد. وی در شهرهای مختلف، بنای ۷۲ مهدیه را با کمک اهالی پی ریزی کرد.

روضه‌های جانگداز مرحوم کافی در فراق امام مهدی (عج) هنوز در گوش عاشقان امام زمان طنین‌انداز است.

به مناسب سالروز رحلت این خطیب شهیر، با محمدهادی همایون، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:

محمدهادی همایون در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: تمام زندگی و سیره تبلیغی مرحوم شیخ کافی ترجمان یک آیه قرآن کریم بود که تأویل آن به وجود مقدس امام زمان (عج) برمی‌گردد و آن آیه این است که خداوند می‌فرماید «انهم یرونه بعیدا و نریه قریبا». دور دیدن جریان ظهور و وجود مقدس امام عصر (عج) در واقع از ویژگی‌های مختص کفار است و یکی از شاخصه‌های مؤمن نزدیک دیدن جریان ظهور است.

وی افزود: تبلیغات مرحوم کافی در فضایی برگزار شد و اوج گرفت که به حقیقت ظهور را نزدیک می‌دید؛ در حالی که در آن دوران حتی برخی گروه‌ها و انجمن‌هایی که به شدت متوجه موضوع مهدویت بودند و خود را به آن منصوب می‌دانستند این بنای نظری را نداشتند که ظهور یا وجود مقدس امام زمان (عج) بسیار به ما نزدیک است و ما می‌توانیم به وجود ایشان دسترسی پیدا کنیم یا زمینه‌ساز ظهور باشیم همانگونه که پس از آن در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد.

تبلیغات مرحوم کافی در فضایی برگزار شد و اوج گرفت که به حقیقت ظهور را نزدیک می‌دید؛ در حالی که در آن دوران حتی برخی گروه‌ها و انجمن‌هایی که به شدت متوجه موضوع مهدویت بودند و خود را به آن منصوب می‌دانستند این بنای نظری را نداشتند

استاد دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: عموم مردم موضوع مهدویت و ظهور را به عنوان اعتقادات کلامی در حاشیه زندگی خود تلقی می‌کردند و در نهایت اگر علاقمند می‌شدند ظهور را به عنوان یک موضوع خارق‌العاده و جالب که در آینده اتفاق خواهد افتاد به آن نگاه می‌کردند و آن را یک ضرورت نمی‌دانستند.

دکتر همایون با بیان اینکه حتی در حوزه‌های علمیه هم به این موضوع بسیار کم و به عنوان بحث کلامی فنی تخصصی پرداخته می‌شد، عنوان کرد: دوران زندگی مرحوم شیخ احمد کافی متصل به جریان انقلاب اسلامی بود؛ انقلاب اسلامی پیام زمینه‌سازی برای ظهور را داشت و این مقدمه را ایشان فراهم کرد که موضوع مهدویت به عنوان ضرورت وارد زندگی مردم شود نه اینکه یک حاشیه در حاشیه زندگی مردم و جز اعتقادات فرعی آنان قرار گیرد، ایشان این کار را با هنرمندی تمام انجام دادند.

وی با بیان اینکه سیره تبلیغی مرحوم شیخ احمد کافی برگرفته از سنت احیای عاشورا بود که در بین شیعیان بسیار جدی دنبال می‌شود، اظهار کرد: عاشورای امام حسین (ع) واقعه تاریخی است بیش از هراز سال قبل اتفاق افتاده اما همواره به عنوان یک مساله روز در دستور زندگی شیعه قرار دارد؛ متأسفانه موضوع مهدویت همچون عاشورا به عنوان یک مساله زنده و نیاز زندگی بشر در دستور کار ما شیعیان و تبلیغات منبرها قرار نداشت؛ مرحوم کافی این امر را احیا کرد و با استفاده از سنت عاشورا تبلیغ خود را به سمت و سوی موضوع مهدویت، نزدیک بودن امر ظهور و امام زمان (عج) و امکان مناجات با ایشان برد.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه سیره تبلیغی مرحوم شیخ احمد کافی پیام‌های علمی داشت، ابراز کرد: ایشان در قالب روضه، منبر، مناجات و گریه برای سیدالشهداء (ع) احیاگر موضوع مهدویت بودند و اگر بگوییم در شروع انقلاب اسلامی زنده کردن مساله مهدویت به تنهایی بر دوش ایشان بود گزاف نگفتیم چراکه این موضوع قابل تبیین و شهود است.

دکتر همایون با بیان اینکه تفکر شیخ احمد کافی درباره مهدویت همچون نظر امام راحل بود، گفت: موضوع نزدیک بودن ظهور یا امکان نزدیک ساختن ظهور و نقش شیعیان در پایان دادن به مساله غیبت، ایده بسیار مترقی بود که به شکل عمومی در جریان انقلاب اسلامی عملیاتی شد که پایه این آگاهی و فهم از منبرهای مرحوم کافی کاملاً قابل استنباط و برداشت است.

وی درباره اینکه بحث مهدویت از جمله عواملی بود که سبب شد منبرهای مرحوم شیخ احمد کافی با استقبال شکوهمند مردم مواجه شود، اظهار کرد: موضوع مهدویت و منجی در نهاد و فطرت هر انسانی نهفته است و این نیاز واقعی از طرف مرحوم شیخ احمد کافی به مردم پاسخ داده شد.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: زندگی و کلام مرحوم شیخ احمد کافی کاملاً مردمی بود امروز مبلغان با الگو قرار دادن مرحوم شیخ احمد کافی به تبلیغ و زمینه‌سازی برای ظهور تلاش کنند.

کد خبر 5262761

منبع: مهر

کلیدواژه: شیخ احمد کافی شیعه انقلاب اسلامی ایران دانشگاه امام صادق ع شهادت امام باقر ع قرآن کریم فعالیت های قرآنی عید سعید قربان دعای عرفه حج تمتع ماه ذی الحجة سازمان تبلیغات اسلامی دین اسلام آستان قدس رضوی ویروس کرونا آیت الله خامنه ای ستاد بازسازی عتبات عالیات مرحوم شیخ احمد کافی دانشگاه امام صادق موضوع مهدویت انقلاب اسلامی سیره تبلیغی مرحوم کافی امام زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۹۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهرانی‌ها پیشتاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران

به گزارش خبرنگار مهر، فوتبال ایران در سطح ملی با میانگین سنی بالایی مواجه است و به گفته اکثر کارشناسان باشگاه‌های لیگ برتری وظیفه پرورش و استفاده از استعدادها را دارند تا رفته به رفته بازیکنان جوان به تیم ملی اضافه شوند و شاهد نسلی جوان در فوتبال ملی باشیم. در میان باشگاه‌های لیگ برتری، تیم‌های هوادار، پیکان، پرسپولیس، استقلال تهران از تهران، شمس آذر از قزوین و صنعت نفت از خوزستان از دروازه‌بانان زیر ۲۳ سال در ترکیب تیم‌های خود در فصل بیست و سوم استفاده کرده‌اند که نشان از ظهور پدیده‌های جوان در فوتبال ایران باشیم.

امیررضا رفیعی - پرسپولیس

پس از مصدومیت علیرضا بیرانوند در اردوی تیم ملی فوتبال، کادر فنی پرسپولیس با اعتماد به امیررضا رفیعی ۲۲ ساله از این دروازه‌بان در ۳ دیدار پیاپی در لیگ برتر برابر گل گهر، پیکان و صنعت نفت آبادان استفاده کرد که این دروازه‌بان جوان به خوبی جواب اعتماد مربیان پرسپولیس را داد و در هر ۳ بازی موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود شد. رفیعی پیش از این نیز و در دیدار با ذوب آهن که علیرضا بیرانوند به دلیل محرومیت در آن غایب بود در درون چهارچوب دروازه تیمش ایستاد و گلی دریافت نکرد.

رفیعی اما در بازی با آلومینیوم اراک در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی ۴ بار دروازه خود را باز شده دید تا رکورد کلین شیت او به پایان برسد. البته رفیعی با ۴ کلین شیتی که در لیگ برتر داشت نام خود را به عنوان اولین دروازه‌بان تاریخ لیگ برتر به ثبت رساند که توانسته در ۴ بازی ابتدایی خود گلی از بازیکنان حریف دریافت نکند.

آرشا شکوری - هوادار

آرشا شکوری که سابقه حضور در تیم‌های پایه استقلال تهران را دارد در ابتدای فصل مورد توجه باشگاه هوادار قرار گرفت و با عقد قراردادی راهی این تیم شد. در حالی که شکوری فرصت حضور در ترکیب هوادار در رقابت‌های لیگ برتر را نداشته اما این دروازه‌بان در جام جهانی نوجوانان همراه تیم ایران خوش درخشید و نگاه خیلی از فوتبال دوستان را به خود جلب کرد. شکوری ۲۰ ساله امیدوار است تا در فصل آینده بتواند حضور در لیگ برتر را هم تجربه کند.

علیرضا جعفرپور - شمس آذر

علیرضا جعفرپور در این فصل و همراه با تیم شمس آذر خوش درخشیده و در ۲۲ بازی لیگ برتر در درون دروازه تیمش ایستاده تا بیشترین تعداد حضور بازی در لیگ برتر را در بین دروازه‌بانان زیر ۲۳ سال داشته باشد. او در این فصل تاکنون ۸ کلین شیت داشته و تنها دو کلین شیت کمتر از علیرضا بیرانوند دروازه‌بان شماره یک تیم ملی و پرسپولیس داشته است.

جعفرپور ۲۳ ساله است و با توجه به سابقه‌ای که در لیگ برتر داشته می‌تواند به زودی به اردوی تیم ملی هم دعوت شود تا انگیزه دروازه‌بانان جوان حفظ شود. از جعفرپور حتی می‌توان به عنوان یکی از پدیده‌های فصل بیست و سوم نیز یاد کرد.

محمدرضا خالدآبادی - استقلال تهران

خالدآبادی فصل گذشته با پیراهن هوادار خوش درخشید و جز دروازه‌بانان برتر لیگ بود و توانست نظر مثبت مسئولان باشگاه استقلال را به خود جلب کند و در پایان فصل بیست و دوم با عقد قراردادی راهی استقلال و شاگرد جواد نکونام شد. با توجه به حضور سید حسین حسینی به عنوان دروازه‌بان شماره یک استقلال، خالدآبادی در لیگ برتر برای استقلال تاکنون بازی نکرده است. در دیدار هفته بیست و پنجم لیگ برتر که آبی‌های پایتخت باید در تبریز رو در روی تراکتور قرار گیرند، به دلیل محرومیت حسینی، خالدآبادی در چهارچوب دروازه استقلال خواهد ایستاد و باید دید او می‌تواند در اولین بازی خود برای این تیم موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود شود یا خیر. خالد آبادی در نیم فصل قصد داشت برای گذراندن خدمت مقدس سربازی راهی ملوان شود که با مخالفت کادر فنی استقلال در این تیم باقی ماند. او ۲۲ ساله و امیدوار است تا با درخشش در برابر تراکتور در سایر دیدارهای باقی مانده تا پایان فصل نیز در درون چهارچوب دروازه استقلال بایستد.

محمدرضا دیناروند - پیکان

دیناروند که به عنوان دروازه‌بان سوم تیم پیکان پس از محمد ناصری و ایمان صادقی محسوب می‌شود اما در این فصل و در جام حذفی توسط رضا عنایتی به کار گرفته شد تا این دروازه‌بان ۲۱ ساله نیز شانس تجربه بازی برای پیکان در یک دیدار رسمی را داشته باشد. دیناروند در بازی با مس رفسنجان در مرحله یک هشتم نهایی در درون دروازه پیکان ایستاد و واکنش‌های خیلی خوبی داشت و بارها مانع از باز شدن دروازه تیمش شد. او امیدوار است تا در فصل آینده شانس بیشتری برای بازی کردن به دست آورد تا خود را بیش از پیش به فوتبال ایران معرفی کند.

پیام پارسا - صنعت نفت

یکی دیگر از دروازه‌بانان جوانی که در این فصل توانسته مورد اعتماد کادر فنی تیمش قرار گیرد، پیام پارسا دروازه‌بان ۲۱ ساله صنعت نفت آبادان است. او پس از جدایی «فهد طالب» در درون دروازه صنعت نفت قرار گرفت و تاکنون ۱۵ بازی برای تیمش انجام داده و توانسته یک کلین شیت به نام خود به ثبت برساند. پارسا با اینکه عملکرد درخشانی در بسته نگه نداشتن دروازه تیمش نداشته اما در دیدارهای مختلف بارها مانع از ورود توپ به دروازه نفت شده است و امیدوار است تا با بقای صنعت نفت در لیگ برتر در فصل آینده به عنوان دروازه‌بان شماره یک این تیم به میدان برود.

کد خبر 6090739

دیگر خبرها

  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • میز خدمت جهادی در شهرک امام زاده ابراهیم (ع) شفت برپا شد
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • ۶۵۰ مبلغ دهه کرامت در خراسان جنوبی فعالیت تبلیغی خواهند داشت
  • تهرانی‌ها پیشتاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • تهرانی‌ها پیش تاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد