Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «مبلغ»، صنما با غم عشق تو چه تدبیر کنم؟! اشک‌ها و بی تابی‌های« آیت الله جوادی آملی» این عالم بزرگوار در سوگ از دست دادن همسرشان، قطعا خیلی‌ها را به تفکر واداشت و چهره متفاوتی را از این مرد بزرگ در نگاه مردم ترسیم کرد. شاید اینگونه وداع با همسر توسط چهره های مذهبی خیلی مرسوم نباشد، اما آیت الله جوادی آملی به شکلی ناخواسته، درس بزرگی به همه مردم داد تا شیوه عاشقانه زیستن را بیاموزند و از بروز محبتشان نهراسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غم و بی تابی این مرجع تقلید نسبت به درگذشت همسرشان، نمونه مشت از خروار است، چراکه ایشان همواره نسبت به مقام زن و تکریم آن بسیار تاکید داشته و آنچنان مفصل در این زمینه سخن گفته و نوشته‌اند که عاشقانه‌های امروز ایشان برای همسرشان، اصلا دوراز انتظار نیست و البته می‌تواند الگویی باشد برای تمام کسانی که درپی عمل به فرمایشات الهی هستند و می‌خواهند سبک زندگی خود را براساس زندگی انبیا و بزرگان دین پیش ببرند. چه بساکه دین ما پر است از احادیث و روایاتی از زندگی ائمه اطهار(ع) که با همسرانشان یک زندگی عاشقانه توام با احترام داشته‌اند و حتی آنان نیز در فراق شریک زندگیشان، گریسته و بی تاب شده‌اند.

گفته می شود زمانی که خبر درگذشت حضرت فاطمه زهرا(س) را به امیرالمومنین(ع) دادند، ایشان از شنیدن این موضوع، از حال رفتند و وقتی به هوش آمدند، فرمودند:” بمن العزاء یا بنت محمد(ای دختر رسول خدا به چه کسی در این مصیبت تسلیت باید گفت) و سپس فرمودند:” کنت بک اتعزی ففیم العزاء من بعدک؟ (ای سیده النساء من اندوه و غمم را به تو تسلی می‏دادم، بعد از تو به چه کسی خود را تسلیت دهم؟)؛ به واقع، عشق و وابستگی حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع) آنقدر عظیم بوده که با نگاهی به زندگی این بزرگواران به راحتی می توان روایات بسیاری از رابطه خاص و عاشقانه پدرو مادر سادات مشاهده کرد. در روایتی آمده است که امیرالمومنین(ع) به منظور ابراز محبت به همسرشان می‌فرمایند:« روحی لروحک الفداء و نفسی لنفسک الوقاء(روح من فدای روح تو و جان من سپر بلای جان تو باشد)»

باتوجه به آموزه های دینی و تاکیداتی که دین اسلام نسبت به روابط محبت آمیز میان زوجین و تکریم زنان در کانون خانواده داشته است، طبیعتا عالمان دینی نیز از این الگو پیروی کرده و دستورات الهی را مبنای زندگی خود قرار می داده اند. چه بساکه مرور خاطرانی مرتبط با سبک زندگی برخی از علما، ارتباط آن ها با همسران و نگاهشان به جایگاه زن در خانواده می تواند گشایشگر باشد.

آیت الله بهجت؛ همسرشان را به زحمت نمی انداختند

می گویند اگر اختلاف نظر یا مشکلی میان آیت الله بهجت و همسرشان پیش می امده، آیت الله سکوت می کردند و برای جلوگیری از هرگونه بحت و ناراحتی، چندساعتی به اتاق می‌رفته و وقتی بیرون می آمدند، طوری رفتار می کردند که انگار آب از آب تکان نخورده است. همچنین آیت الله بهجت همیشه تلاش می کردند تا زحمت اضافی به گردن همسرشان نیندازند. مثلا گاهی که برایشان مهمان می‌آمده، خودشان دست به کار شده و از مهمانشان پذیرایی می کردند، زیرا مقید بودند که زحمت پذیرایی از مهمان را به گردن همسرشان نیندازند.

شیخ احمد کافی؛ در خانه آشپزی می‌کردند

شیخ احمد کافی از مقام و منزلت بسیار بالایی نزد مردم برخوردار بودند و به سبب رسالتی که بردوش خود احساس می‌کردند، همواره در سفر به سرمی برده و مشغله بسیاری داشته اند، اما با این حال، هیچ گاه از خانه و خانواده غافل نمی‌شده و حواسشان به همسر و فرزندانشان بوده است. گفته می‌شود، شیخ احمد کافی وقتی به خانه می‌آمد، به رغم تمام خستگی‌ها، عبا و عمامه را کنار می‌گذاشته و به کمک همسرشان می رفتند. ایشان در کارهای خانه، همسر خود را همراهی و حتی گاهی آشپزی هم می کردند.

علامه طباطبایی؛ در غم فراق همسر تا مدت ها گریه کردند

علامه طباطبایی ارزش و جایگاه ویژه ای برای همسرشان قائل بودند، بطوریکه وقتی تفسیر المیزان تمام شد، گفتند:« هرکار علمی که انجام داده و هر کتابی که نوشته‌ام، نصفش برای همسرم است.” عشق و علاقه علامه به همسرشان آنقدر زیاد بود که وقتی ایشان به رحمت خدا رفتند، علامه تا مدت ها نمی‌توانستند تدریس کنند و فقط با صدای بلند گریه می‌کردند. علامه در وصف این فراق گفته بودند:«وقتی این بانو از دنیا به سرای آخرت شتافت‌، زندگی من دگرگون شد.» البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که همسر علامه طباطبایی هم در دوران زندگی با علامه، سختی های بسیاری را متحمل شد و زندگی در یک اتاق را به زندگی مرفه ترجیح داد و هیچ گاه علامه را در مسیر کسب علم و معارف تنها نگذاشت.

آیت الله حائری شیرازی؛ در کارهای خانه کمک حال همسرشان بودند

آیت الله حائری از آن مردان بزرگی بودند که کارکردن مرد در خانه و کمک کردن به همسر را جهاد می دانستند و خودشان نیز در انجام چنین کارهایی از جارو زدن خانه گرفته تا پاک کردن سبزی پیش قدم بودند. ایشان همیشه در منبرهایشان تاکید می کردند و می‌گفتند:« مرد باید سختی‌های کار همسرش را در خانه ببیند و خودش را جای او بگذارد. زن خدمتکار نیست به قول مولایمان امام علی(ع)، زن گل است. مرد وقتی در خانه کار کند، کمک زنش باشد، ظرف‌ها را بشوید، خیاطی کند، بچه‌داری و جارو کند، جهاد کرده و به وظایف شرعی خود عمل کرده است».

آیت الله حائری یزدی؛ همسرشان را به دوش می کشیدند

آیت اله حائری یزدی به وفاداری به همسرشان بسیار زبانزد بودند و از هیچ تلاشی برای جلب رضایت همسرشان دریغ نکردند. زمانی که همسر ایشان در سال های آخر عمر نابینا شد، آیت الله حائری یزدی، شب ها همسر خود را روی دوش می گذاشتند و او را به پشت بام می‌بردند تا گرما او را اذیت نکند. این مردبزرگ به رغم اصرار همسرشان در زمان نابینایی، راضی به ازدواج مجدد نشدند و وقتی کسی به ایشان پیشنهاد ازدواج می‌داد، ایشان می‌گفتند:« درست است که چشم ندارد اما دل که دارد! من دل او را نمی‌شکنم.»

2323

کد خبر 1628989

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آیت الله عبدالله جوادی آملی رفتارهای اجتماعی سلامت خانواده علامه طباطبایی آیت الله حائری شیخ احمد کافی حائری یزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۲۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آقا سید محمود» نوشته محمداسماعیل حاجی علیان زندگی داستانی آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی به تازگی توسط انتشارات به‌نشر منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.

محمد اسماعیل حاجی‌علیان؛ نویسنده، استاد دانشگاه و فیلم نامه نویس تاکنون ۲۲ رمان و مجموعه داستان و پژوهش ادبی را به نگارش درآورده است. آثار او بیش از ۱۰۰ جایزه از جشنواره های مختلف ادبی دریافت کرده است. جدیدترین جایزه او، جایزه ادبی جلال آل احمد و کتاب سال جمهوری اسلامی در بهمن سال ۱۴۰۰ و تیرماه ۱۴۰۱ برای نگارش کتاب مجموعه داستان سه گانه «ساعت دنگی» در بخش داستان کوتاه بود. «بیداری» و «آقا سید محمد» دیگر اثر این نویسنده در انتشارات به‌نشر است.

حاجی علیان درباره این اثر می گوید: در این رمان پرتره، شخصیت «آیت‌الله سیدحمود حسینی شاهرود ی» دستمایه روایت قرار گرفته و سال‌های پایانی زندگی ایشان که بازگو کننده مجاهدت‌های یک انسان وارسته برای رسیدن به ذات حق تعالی و همراهی وشیعیان و دیگر مخاطبان دینی است روایت می‌شود.

حاجی علیان با تاکید بر اینکه رمان «پرتره» در مورد شخصیت‌های واقعی نوشته می‌شوند و بخشی از زندگی آن شخصیت را که برجسته و معرف کل شخصیت است در آن روایت می‌شود، افزود: به جهت آنکه زندگی آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی بسیار پر بار بوده و ایشان ۱۰۱ سال عمر کردند، نمی‌توانستم به همه ابعاد زندگی ایشان در یک رمان بپردازم، از این رو بخش پایانی زندگی ایشان را به عنوان محور روایت کتاب «آقا سید محمود» انتخاب کردم.

وی گفت: این کتاب سه فصل دارد. در هر یک از این فصل‌ها، روای متفاوت است. مامور ساواک که وظیفه اطلاع رسانی فعالیت علما و طلاب را در نجف بر عهده دارد روای بخش اول کتاب است. یکی از طلبه‌هایی که در مکتب آیت الله شاهرودی رشد کرده و مادر ایشان از راویان بخش دوم و سوم کتاب «آقا سید محمود» هستند. در قالب روایت‌های این افراد زندگی، رفتار و مجاهدت‌های آیت الله شاهرودی از مراجع عالم و دست به خیر مورد بررسی قرار می‌گیرد که فعالیت‌های او در گسترش جهان تشیع بسیار کمک کننده بوده است.

نویسنده کتاب «آقا سید محمود» ادامه داد: در این اثر از بین همه خصیلت‌های رفتاری آیت الله شاهرودی به زیاده پیاده روی کردن برای زیارت امام حسین (ع) که احیای سنت زیارت ائمه معصومین (ع) با پای پیاده است، پرداخته شده است. هم چنین سفر ایشان به حج و زیارت خانه خدا که با این خصلیت گره خورده بخش‌هایی از روایت رمان را به خود اختصاص می‌دهد که ایشان به صورت زمینی از نجف تا مکه را سفر کرده و مراسم حج را به جا می آورند. در طول مسیر نیز با شیعیان دیگر کشورها نیز دیدار و گفت و گو می‌کنند. در واقع می‌توان گفت در این رمان، خصلت همراهی یک عالم دینی با شیعیان و مخاطبان دینی محور روایت قرار گرفته است.

حاجی علیان گفت: بحث حج یکی از محورهای اصلی روایت رمان «آقا سید محمود» است و با توجه به روایتی از امام صادق (ع) در مورد اینکه چگونه حج مورد قبول است، پیش رود که ساختار این روایت توسط هانری کربن مفسر غربی حکمت معنوی و فلسفه اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسنده کتاب «آقا سید محمود» افزود: بحث حج یکی از محورهای اصلی روایت رمان «آقا سید محمود» است و با توجه به روایتی از امام صادق (ع) در مورد اینکه چگونه حج مورد قبول است، پیش رود که ساختار این روایت توسط هانری کربن مفسر غربی حکمت معنوی و فلسفه اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. ساختار سه گانه ای که بتواند از مشهد (محل دیدن) و مشاهده (فعل دیدن) و شاهد (کسی که می بیند) به یک وحدت و یکپارچگی برسد، قطعاً کاملترین و جامع ترین ساختار خواهد بود به عنوان بن مایه ساختاری و علمی روایت این اثر خواندنی و متفاوت را تشکیل می‌دهد.

کتاب «آقا سید محمود» با ۱۶۴ صفحه و قیمت ۷۵ هزار تومان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می شود.

کد خبر 6099846 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • چه کتاب‌هایی را به نوجوانان پیشنهاد بدهیم؟
  • مجتبی مطهری: اخلاق مقداری در جامعه ما افت کرده است/ مسعود ادیب: هم‌نسل‌های من از شهید مطهری دین‌داری و مسلمانی خود را آموختند/ ابوالقاسم فنایی: شهید مطهری سعی کردند از جاودانگی اخلاق دفاع کنند
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • هیچ فضیلتی بدون رنج حاصل نمی شود / رنج برای دستیابی به خرد کافی نیست ولی لازم هست
  • کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید
  • برگزاری همایش شیخ کلینی درمشهد
  • قتل مرد یزدی در خانه اش
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار